Σφάλμα
  • JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /var/www/vhosts/digisol.gr/platonos/images/gallery/nipiagogio/2015-16/027-book_day


Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Το Σάββατο 2 Απριλίου ήταν η «Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου» που  καθιέρωσε η ΙΒΒΥ, Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου δανού παραμυθάΧανς Κρίστιαν Άντερσεν, με σκοπό  να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.

Στο σχολείο μας δραστηριότητες φιλαναγνωσίας γίνονται καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους, μέσω της λειτουργίας της δανειστικής βιβλιοθήκης, των αναγνώσεων πολλών βιβλίων που συνοδεύουν τα θέματα που υλοποιούμε, των κανόνων συμπεριφοράς απέναντι στα βιβλία και την φροντίδα των βιβλίων σε περίπτωση ατυχήματος!

Σήμερα αφιερώσαμε τη μέρα μας στο παιδικό βιβλίο, διαβάζοντας το παραμύθι «Το μυστήριο της παιδικής βιβλιοθήκης», συζητήσαμε για την αισθητική απόλαυση που μας προσφέρουν, θυμηθήκαμε ξανά τους κανόνες της δανειστικής μας βιβλιοθήκης. Πιστεύουμε ότι τα βιβλία είναι πολύ χαρούμενα μαζί μας γιατί τα αγαπάμε και μας συντροφεύουν όλη τη χρονιά, γι’ αυτό και φτιάξαμε μία χαρούμενη βιβλιοφατσούλα και φωτογραφηθήκαμε παρέα!

Δείτε φωτογραφίες μας από δραστηριότητές μας με τα βιβλία!

Πρότυπο Νηπιαγωγείο

Το Νηπιαγωγείο “Ο ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ” είναι το πρώτο Ιδιωτικό  Νηπιαγωγείο στην Μυτιλήνη. Ιδρύθηκε το 2007 και απευθύνεται σε παιδιά νηπιακής και προ-νηπιακής ηλικίας. Στεγάζεται στην αριστερή πτέρυγα του κτηριακού συγκροτήματος των Εκπαιδευτηρίων Πλάτωνος, στη Χρυσομαλλούσα.

Με ξεχωριστά τμήματα προνηπίων και νηπίων.

Με μεγάλους ευήλιους και ευάερους χώρους, με αυλή με χλοοτάπητα ακολουθεί το πρόγραμμα του υπουργείου διανθίζοντάς το με επί πλέον δραστηριότητες (πολλές από αυτές υπάρχουν στον τομέα Φωτογραφίες), όπως Γνωριμία με την Αγγλική γλώσσα με καθηγήτρια που έχει την Αγγλική σαν μητρική γλώσσα, υπολογιστές με ειδικά προγράμματα σε συνεργασία με μεγάλα Ιδιωτικά Σχολεία στην Αθήνα και πολλά άλλα.

Με μοναδικά μέτρα ασφάλειας. Το μοναδικό κτήριο με μέτρα ενεργητικής πυροπροστασίας (με πυρανιχνευτές και αυτόματα συστήματα καταιονισμού - sprinklers) και παθητικής ασφάλειας (πυράντοχα διαμερίσματα και πόρτες) είναι το μόνο που πληροί τις νέες διατάξεις ασφάλειας. Κανένα άλλο Εκπαιδευτήριο του νησιού, οποιασδήποτε βαθμίδας, ιδιωτικό ή δημόσιο, δεν το ανταγωνίζεται με ασφάλεια.

Το Νηπιαγωγείο διαθέτει Σχολικό Λεωφορείο.

Ώρες λειτουργίας, καθημερινά 07:30 – 15:30

Δείτε φωτογραφίες από τις εγκατάστασεις μας κάνοντας κλικ Εδώ