Η Ελιά και το Λάδι
ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΙ
Ελιά: Δεντράκι ευλογημένο και πάντα φουντωτό, το οποίο μας προσφέρει τον πολύτιμο καρπό του. Ο καρπός της ελιάς είναι πολύ πολύ νόστιμος, τον δοκιμάσαμε αφού πρώτα οι κυρίες μας έβγαλαν τα κουκούτσια και φτιάξαμε μοτίβο με αυτόν και τα φύλλα της ελιάς. Και το πιο σημαντικό μάθαμε ότι από την ελίτσα βγαίνει το λάδι που χρησιμοποιούμε σε όλα τα φαγητά. Δε χάσαμε την ευκαιρία λοιπόν να δοκιμάσουμε και λάδι με ξύδι, λάδι με λεμόνι και λάδι με ρίγανη. Και για το τέλος λίγη σκέψη … τι γίνεται αν σε ένα ποτήρι βάλουμε νερό και λάδι; Ανακατεύουμε ανακατεύουμε αλλά το λάδι πάντα μένει πάνω…