Σφάλμα
  • JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /var/www/vhosts/digisol.gr/platonos/images/gallery/nipiagogio/2014-15/034-26-05-15-metavasi-dimotiko


Μετάβαση στο Δημοτικό

Ομαλή μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο

Στο νηπιαγωγείο μας εργαζόμαστε συστηματικά για την απόκτηση της σχολικής ετοιμότητας τόσο σε γνωστικό όσο και σε κοινωνικοσυναισθηματικό επίπεδο μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες καθ΄όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Το πρόγραμμα της Ομαλής Μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο που υλοποιήσαμε, έρχεται να συμπληρώσει τα εφόδια του παιδιού πριν την είσοδό του στο Δημοτικό Σχολείο, καθώς μέσα από τη συνεργασία δασκάλου και νηπιαγωγού, τα παιδιά εξοικειώνονται βιωματικά με το χώρο, τις εκπαιδευτικές μεθόδους και δραστηριότητες που εφαρμόζονται στο Δημοτικό Σχολείο.  Σκοπός του προγράμματος είναι  η αποβολή της αγωνίας, των αποριών, του άγχους και γενικότερα της αρνητικής εικόνας που πιθανόν έχουν σχηματίσει ή φαντάζονται τα νήπια για το νέο περιβάλλον.

Στα πλαίσια του προγράμματος της Ομαλής Μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, ανιχνεύθηκαν οι γνώσεις των νηπίων σχετικά με το Δημοτικό και οι προσδοκίες τους. Γνώρισαν τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο Δημοτικό Σχολείο, όπως τετράδια, γόμες, μολύβια και ξεφύλλισαν βιβλία Γλώσσας, Ιστορίας, Θρησκευτικών κλπ. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τη Β΄ Τάξη του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με δάσκαλο τον κ. Στάθη Ζαχαριάδη, όπου παρακολούθησαν το μάθημα της γλώσσας. Ο δάσκαλος σε συνεργασία με τη νηπιαγωγό είχαν προετοιμάσει τη διδακτική διαδικασία στην οποία συμμετείχαν τα νήπια με ενθουσιασμό. Τα νήπια έγραψαν «την πρώτη τους ορθογραφία» και επιβραβεύτηκαν από το δάσκαλο. Στη συνέχεια επιστρέφθηκαν  όλες τις τάξεις του σχολείου, όπου τους υποδέχθηκαν τα παιδιά με αγάπη και γνώρισαν όλους τους χώρους του Δημοτικού Σχολείου.

Είμαστε σίγουροι ότι με τα γερά θεμέλια που χτίσαμε θέσαμε τις βάσεις για το οικοδόμημα της σχολικής επιτυχίας, την αυτοεκτίμηση, την αγάπη για τη μάθηση.

Καλή συνέχεια αγαπητά μας παιδιά!

 

Πρότυπο Νηπιαγωγείο

Το Νηπιαγωγείο “Ο ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ” είναι το πρώτο Ιδιωτικό  Νηπιαγωγείο στην Μυτιλήνη. Ιδρύθηκε το 2007 και απευθύνεται σε παιδιά νηπιακής και προ-νηπιακής ηλικίας. Στεγάζεται στην αριστερή πτέρυγα του κτηριακού συγκροτήματος των Εκπαιδευτηρίων Πλάτωνος, στη Χρυσομαλλούσα.

Με ξεχωριστά τμήματα προνηπίων και νηπίων.

Με μεγάλους ευήλιους και ευάερους χώρους, με αυλή με χλοοτάπητα ακολουθεί το πρόγραμμα του υπουργείου διανθίζοντάς το με επί πλέον δραστηριότητες (πολλές από αυτές υπάρχουν στον τομέα Φωτογραφίες), όπως Γνωριμία με την Αγγλική γλώσσα με καθηγήτρια που έχει την Αγγλική σαν μητρική γλώσσα, υπολογιστές με ειδικά προγράμματα σε συνεργασία με μεγάλα Ιδιωτικά Σχολεία στην Αθήνα και πολλά άλλα.

Με μοναδικά μέτρα ασφάλειας. Το μοναδικό κτήριο με μέτρα ενεργητικής πυροπροστασίας (με πυρανιχνευτές και αυτόματα συστήματα καταιονισμού - sprinklers) και παθητικής ασφάλειας (πυράντοχα διαμερίσματα και πόρτες) είναι το μόνο που πληροί τις νέες διατάξεις ασφάλειας. Κανένα άλλο Εκπαιδευτήριο του νησιού, οποιασδήποτε βαθμίδας, ιδιωτικό ή δημόσιο, δεν το ανταγωνίζεται με ασφάλεια.

Το Νηπιαγωγείο διαθέτει Σχολικό Λεωφορείο.

Ώρες λειτουργίας, καθημερινά 07:30 – 15:30

Δείτε φωτογραφίες από τις εγκατάστασεις μας κάνοντας κλικ Εδώ