Σφάλμα
  • JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /var/www/vhosts/digisol.gr/platonos/images/gallery/nipiagogio/2014-15/025-17-02-2015-diatrofi


Η Διατροφή μας

Η κυρία Διατροφή

Οι σωστές διατροφικές συνήθειες αποκτώνται από μικρή ηλικία. Ο ρόλος της οικογένειας αλλά και του σχολείου είναι σημαντικός. Συμπεριλάβαμε τη διατροφή στις θεματικές μας προσεγγίσεις και προσπαθήσαμε να διακρίνουν τα παιδιά τις υγιεινές και βλαβερές τροφές με απώτερο στόχο να περιορίσουν την κατανάλωση των γλυκών και να αυξήσουν την κατανάλωση των  φρούτων και λαχανικών. Συζητώντας με τα παιδιά, διαπιστώσαμε ότι γνώριζαν ήδη αρκετά για το τι τρώμε, πώς τρώμε και γιατί τρώμε. Ασχοληθήκαμε με την ποικιλία των τροφών, τις  ξεχωρίσαμε και  δημιουργήσαμε τις οικογένειές τους. Ετοιμάσαμε ένα σπίτι για κάθε οικογένεια όπου τα παιδιά τοποθέτησαν τις εικόνες των τροφών. Συζητήσαμε αν πρέπει να τρώμε, διαλέγοντας τροφές απ' όλα τα "σπιτάκια" και έτσι καταλήξαμε στην πυραμίδα της Μεσογειακής διατροφής, που φτιάξαμε με τα γιγαντότουβλα της τάξης μας. Ποιος όμως θα μπορούσε να μας εξηγήσει καλύτερα για το τι πρέπει να τρώμε από μία διαιτολόγο; Απευθυνθήκαμε στην κ. Σταυρούλα Τσατραφύλλη, τη μαμά του συμμαθητή μας  Δημήτρη, η οποία ήρθε στο σχολείο μας και μας εξήγησε με απλά λόγια και πολύ όμορφες εικόνες τις κατηγορίες των τροφών και τα  μυστικά της σωστής διατροφής. Είχε φέρει μαζί της και την «αληθινή πυραμίδα» της Μεσογειακής Διατροφής η οποία μας βοήθησε να καταλάβουμε τι πρέπει να τρώμε συχνά και τι όχι. Ένα πρωινό μας περίμενε μία πολύ όμορφη έκπληξη, οι κυρίες μας είπαν ότι θα φάμε παγωτό χωνάκι και ένα σπιτάκι κι εμείς απορήσαμε. Οι απορίες μας λύθηκαν στην τραπεζαρία, όταν μας μοίρασαν στα πιατάκι μας δημητριακά και μ’ αυτά σχηματίσαμε ένα τρίγωνο. Στη συνέχεια με  μία μεγάλη κουταλιά γιαούρτι φτιάξαμε τη μπάλα του «παγωτού» και με λίγο πορτοκάλι το στολίσαμε φτιάχνοντας έναν ήλιο. Το φάγαμε κι ήταν τέλειο! Συνεχίσαμε φτιάχνοντας σπιτάκια ο καθένας το δικό του, με ψωμάκι (τρίγωνα και τετράγωνα), τυράκι, μαρμελάδα και πράσινα λαχανικά. Οι εκπλήξεις όμως δε σταματούν, οι κυρίες μας ντύθηκαν καλή και κακή διατροφή και παίξαμε πολλά παιχνίδια. Τραγουδήσαμε και χορέψαμε το ραπ των φρούτων, χωρίσαμε τα τρόφιμα ανάλογα με το χρώμα τους, φτιάξαμε φρούτα από χαρτοπολτό, το πιάτο της διατροφής και μία ομαδική σύνθεση την «καρδιά» με φρούτα και λαχανικά. Τέλος με το κουκλοθέατρο «Οι θησαυροτροφές» που μας έπαιξαν οι κυρίες μας, νομίζουμε ότι μάθαμε ότι το να τρως είναι ευχάριστο και καλό...το να τρως σωστά είναι καλύτερο!

 

Πρότυπο Νηπιαγωγείο

Το Νηπιαγωγείο “Ο ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ” είναι το πρώτο Ιδιωτικό  Νηπιαγωγείο στην Μυτιλήνη. Ιδρύθηκε το 2007 και απευθύνεται σε παιδιά νηπιακής και προ-νηπιακής ηλικίας. Στεγάζεται στην αριστερή πτέρυγα του κτηριακού συγκροτήματος των Εκπαιδευτηρίων Πλάτωνος, στη Χρυσομαλλούσα.

Με ξεχωριστά τμήματα προνηπίων και νηπίων.

Με μεγάλους ευήλιους και ευάερους χώρους, με αυλή με χλοοτάπητα ακολουθεί το πρόγραμμα του υπουργείου διανθίζοντάς το με επί πλέον δραστηριότητες (πολλές από αυτές υπάρχουν στον τομέα Φωτογραφίες), όπως Γνωριμία με την Αγγλική γλώσσα με καθηγήτρια που έχει την Αγγλική σαν μητρική γλώσσα, υπολογιστές με ειδικά προγράμματα σε συνεργασία με μεγάλα Ιδιωτικά Σχολεία στην Αθήνα και πολλά άλλα.

Με μοναδικά μέτρα ασφάλειας. Το μοναδικό κτήριο με μέτρα ενεργητικής πυροπροστασίας (με πυρανιχνευτές και αυτόματα συστήματα καταιονισμού - sprinklers) και παθητικής ασφάλειας (πυράντοχα διαμερίσματα και πόρτες) είναι το μόνο που πληροί τις νέες διατάξεις ασφάλειας. Κανένα άλλο Εκπαιδευτήριο του νησιού, οποιασδήποτε βαθμίδας, ιδιωτικό ή δημόσιο, δεν το ανταγωνίζεται με ασφάλεια.

Το Νηπιαγωγείο διαθέτει Σχολικό Λεωφορείο.

Ώρες λειτουργίας, καθημερινά 07:30 – 15:30

Δείτε φωτογραφίες από τις εγκατάστασεις μας κάνοντας κλικ Εδώ