Σφάλμα
  • JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /var/www/vhosts/digisol.gr/platonos/images/gallery/nipiagogio/2014-15/023-19-02-2015-synaisthimata


Ανακαλύπτουμε τα συναισθήματα

Ανακαλύπτω τα συναισθήματά μου παίζοντας

Η προσχολική ηλικία είναι ιδιαίτερα σημαντική για την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Είναι ωφέλιμο να μάθουν τα παιδιά να αναγνωρίζουν  τόσο τα δικά τους συναισθήματα όσο και των άλλων καθώς και   τρόπους διαχείρισής τους. Ξεκινήσαμε αυτό το «δύσκολο» θέμα το  παραμύθι  την «Παλέτα των Συναισθημάτων».  Η Συναισθηματικούλα βοήθησε τα παιδιά να καταλάβουν ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν συναισθήματα κι ότι αυτό είναι αποδεκτό, είναι όμως πολύ σημαντικός ο τρόπος που τα διαχειριζόμαστε.

Μέσα από πολλές δραστηριότητες όπως φωτογραφίες, παντομίμα, ζωγραφική, παραμύθια, δραματοποιήσεις, τα παιδιά έμαθαν να ξεχωρίζουν τα συναισθήματα της χαράς, της λύπης, του θυμού, της ηρεμίας, της  ζήλειας, του φόβου της  εσωστρέφειας κλπ.. Στη συνέχεια επικεντρωθήκαμε στις τεχνικές διαχείρισής τους. Μετρήσαμε το θυμό μας με το θυμόμετρο. Μάθαμε να παίρνουμε βαθιές αναπνοές και να μετράμε μέχρι το δέκα για γα ξεφουσκώσει ο θυμός μας, να χτυπάμε ένα μαξιλάρι, να θυμόμαστε το φανάρι των συναισθημάτων. Στο πάρτι του θυμωμένου λιονταριού που ήμασταν καλεσμένοι, η γλυκιά χελώνα έμαθε στο λιοντάρι  (τεχνική της χελώνας) πώς να ξεπερνάει το θυμό του. Μιλήσαμε για τους φόβους μας και μ΄ αυτούς φτιάξαμε τον τεράστιο Δράκο του Φόβου, τους μεταφέραμε στην πλάτη μας και τους πετάξαμε έξω από το παράθυρο. Τα σπιτάκια της χαρά και της λύπης γέμισαν με τις ζωγραφιές μας για το τι μας κάνει χαρούμενους και λυπημένους αντίστοιχα. Η  κ. Λύπη κατάπιε τις λύπες μας και η Μάγισσα της Ζήλειας με τη ζηλιαρόγατά  της πήραν τα μήλα της ζήλειας μας. 

 

Πρότυπο Νηπιαγωγείο

Το Νηπιαγωγείο “Ο ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ” είναι το πρώτο Ιδιωτικό  Νηπιαγωγείο στην Μυτιλήνη. Ιδρύθηκε το 2007 και απευθύνεται σε παιδιά νηπιακής και προ-νηπιακής ηλικίας. Στεγάζεται στην αριστερή πτέρυγα του κτηριακού συγκροτήματος των Εκπαιδευτηρίων Πλάτωνος, στη Χρυσομαλλούσα.

Με ξεχωριστά τμήματα προνηπίων και νηπίων.

Με μεγάλους ευήλιους και ευάερους χώρους, με αυλή με χλοοτάπητα ακολουθεί το πρόγραμμα του υπουργείου διανθίζοντάς το με επί πλέον δραστηριότητες (πολλές από αυτές υπάρχουν στον τομέα Φωτογραφίες), όπως Γνωριμία με την Αγγλική γλώσσα με καθηγήτρια που έχει την Αγγλική σαν μητρική γλώσσα, υπολογιστές με ειδικά προγράμματα σε συνεργασία με μεγάλα Ιδιωτικά Σχολεία στην Αθήνα και πολλά άλλα.

Με μοναδικά μέτρα ασφάλειας. Το μοναδικό κτήριο με μέτρα ενεργητικής πυροπροστασίας (με πυρανιχνευτές και αυτόματα συστήματα καταιονισμού - sprinklers) και παθητικής ασφάλειας (πυράντοχα διαμερίσματα και πόρτες) είναι το μόνο που πληροί τις νέες διατάξεις ασφάλειας. Κανένα άλλο Εκπαιδευτήριο του νησιού, οποιασδήποτε βαθμίδας, ιδιωτικό ή δημόσιο, δεν το ανταγωνίζεται με ασφάλεια.

Το Νηπιαγωγείο διαθέτει Σχολικό Λεωφορείο.

Ώρες λειτουργίας, καθημερινά 07:30 – 15:30

Δείτε φωτογραφίες από τις εγκατάστασεις μας κάνοντας κλικ Εδώ