Σφάλμα
  • JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /var/www/vhosts/digisol.gr/platonos/images/gallery/nipiagogio/2014-15/021-learning-winter_1


Μαθαίνοντας το Χειμώνα

Μαθαίνω  για το χειμώνα με τη Βάγια - Κουκουβάγια

 

Η φίλη μας η Βάγια-Κουκουβάγια μετά τα Χριστούγεννα μας υποδέχτηκε με το τραγούδι του χειμώνα, που βρήκαμε στην τσεπούλα της. Μάθαμε το τραγούδι και τα γραμματάκια που φωνάζουν δυνατά (φωνήεντα). Η Βάγια – Κουκουβάγια μας έφερε και λέξεις-χιονονιφάδες, που άρχιζαν από τα φωνήεντα και εμείς τις χωρίσαμε σε παρεούλες και τις κρεμάσαμε στο τραγούδι του χειμώνα. Παίξαμε στη γωνιά της γλώσσας με όλους τους πίνακες αναφοράς που έχουν φτιάξει κυρίες μας, για τα μέσα θέρμανσης του χειμώνα, τα ζώα που ζουν στους πόλους και τα ζώα που πέφτουν σε χειμερία νάρκη. Χειμώνας χωρίς χιονάνθρωπο όμως δε γίνεται, γι΄ αυτό κι εμείς φτιάξαμε χιονάνθρωπους με λέξεις. Χωριστήκαμε σε ομάδες και προσπαθήσαμε να φτιάξουμε τον πιο ψηλό χιονάνθρωπο, γράφοντας σε κάθε κύκλο του σώματός του μία χειμωνιάτικη λέξη.

Ο αγαπημένος μας χιονάνθρωπος μας συντρόφευσε και στα μαθηματικά. Μετρήσαμε ως το δέκα και αντίστροφα με το ωραίο τραγουδάκι «Δέκα χιονανθρωπάκια μικρά». Οι δαχτυλόκουκλες χιονανθρωπάκια μας βοήθησαν να το καταλάβουμε καλύτερα. Τα πιόνια χιονανθρωπάκια μας συντρόφευσαν στο επιτραπέζιο παιχνίδι με τους Εσκιμώους και το παιχνίδι «Ζωγραφίζω ένα χιονάνθρωπο» με τα ζάρια μας άρεσε πάρα πολύ. Εκτός όμως από το χιονάνθρωπο στα μαθηματικά,μάθαμε να μετράμε με τους πιγκουίνους και κάναμε ομαδοποιήσεις και ταξινομήσεις με τα χειμωνιάτικα ρούχα μας.

 Στο σχολείο μας περνάμε πολύ ωραία, δε μαθαίνουμε μόνο, παίζουμε κιόλας. Λοιπόν παίξαμε χιονοπόλεμο, μάλιστα χιονοπόλεμο. Όχι με αληθινό χιόνι, με εφημερίδες που τσαλακώσαμε. Ήρθε κι ο χιονάνθρωπος κι έπαιξε μαζί μας. Μας άρεσαν πολύ και τα υπόλοιπα παιχνίδια, η σκυταλοδρομία με κασκόλ και ο διαγωνισμός «Ποια ομάδα  θα απλώσει πιο γρήγορα τα χειμωνιάτικα ρούχα.

Συνεχίζεται……………….

 

Πρότυπο Νηπιαγωγείο

Το Νηπιαγωγείο “Ο ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ” είναι το πρώτο Ιδιωτικό  Νηπιαγωγείο στην Μυτιλήνη. Ιδρύθηκε το 2007 και απευθύνεται σε παιδιά νηπιακής και προ-νηπιακής ηλικίας. Στεγάζεται στην αριστερή πτέρυγα του κτηριακού συγκροτήματος των Εκπαιδευτηρίων Πλάτωνος, στη Χρυσομαλλούσα.

Με ξεχωριστά τμήματα προνηπίων και νηπίων.

Με μεγάλους ευήλιους και ευάερους χώρους, με αυλή με χλοοτάπητα ακολουθεί το πρόγραμμα του υπουργείου διανθίζοντάς το με επί πλέον δραστηριότητες (πολλές από αυτές υπάρχουν στον τομέα Φωτογραφίες), όπως Γνωριμία με την Αγγλική γλώσσα με καθηγήτρια που έχει την Αγγλική σαν μητρική γλώσσα, υπολογιστές με ειδικά προγράμματα σε συνεργασία με μεγάλα Ιδιωτικά Σχολεία στην Αθήνα και πολλά άλλα.

Με μοναδικά μέτρα ασφάλειας. Το μοναδικό κτήριο με μέτρα ενεργητικής πυροπροστασίας (με πυρανιχνευτές και αυτόματα συστήματα καταιονισμού - sprinklers) και παθητικής ασφάλειας (πυράντοχα διαμερίσματα και πόρτες) είναι το μόνο που πληροί τις νέες διατάξεις ασφάλειας. Κανένα άλλο Εκπαιδευτήριο του νησιού, οποιασδήποτε βαθμίδας, ιδιωτικό ή δημόσιο, δεν το ανταγωνίζεται με ασφάλεια.

Το Νηπιαγωγείο διαθέτει Σχολικό Λεωφορείο.

Ώρες λειτουργίας, καθημερινά 07:30 – 15:30

Δείτε φωτογραφίες από τις εγκατάστασεις μας κάνοντας κλικ Εδώ