Σφάλμα
  • JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /var/www/vhosts/digisol.gr/platonos/images/gallery/nipiagogio/2014-15/019-drastiriotites_christmas


Χριστουγεννιάτικες Δραστηριότητες

Μύρισαν Χριστούγεννα στο Νηπιαγωγείο μας από την αρχή του Δεκέμβρη!

Με χαρά και κέφι δουλέψαμε όλο αυτό το διάστημα…  Παραμύθια, πρόβες, κάλαντα, γιορτή,  χριστουγεννιάτικες κατασκευές, χρυσόσκονη… Μάθαμε την  ιστορία της γέννησης του Χριστού και την είδαμε στον υπολογιστή. Μιλήσαμε για τα ελληνικά έθιμα των Χριστουγέννων. Μετρούσαμε με ανυπομονησία  καθημερινά τις μέρες που απομένουν για τα Χριστούγεννα, λύσαμε αινίγματα,  είπαμε τα κάλαντα στα μικρά παιδάκια του παιδικού σταθμού και μάθαμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Φτιάξαμε κουραμπιέδες και χριστόψωμο. Ήταν πολύ νόστιμα! Γράψαμε τη συνταγή του χριστόψωμου, τις ευχές μας για τα παιδιά όλου του κόσμου που στόλισαν το δέντρο των ευχών.   Ζητήσαμε από τον Αι-Βασίλη να μας φέρει δώρα και το γράψαμε στη λίστα των δώρων  της τάξης μας που συντάξαμε και την ταχυδρομήσαμε. Διαβάσαμε πολλά χριστουγεννιάτικα παραμύθια και παρακολουθήσαμε στο θέατρο ένα από αυτά «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα». Είδαμε τους μάγους με τα δώρα και μαζέψαμε κι εμείς χρήματα για τα παιδάκια του κόσμου. Με το χριστουγεννιάτικο αλφαβητάρι μάθαμε 24  χριστουγεννιάτικες λέξεις, μία για κάθε γράμμα της αλφαβήτας και παίξαμε με αυτές. Είδαμε τον πίνακα ζωγραφικής του  μεγάλου ζωγράφου Ν. Λύτρα «Τα κάλαντα» και τον ζωντανέψαμε.

Τα Χριστούγεννα τα βλέπουμε, τα μυρίζουμε, τα πιάνουμε, τα ακούμε, τα γευόμαστε. Εμείς στο νηπιαγωγείο μας τα νιώσαμε με όλες μας τις αισθήσεις. Εσείς;

Καλά Χριστούγεννα!! 

 


 

Πρότυπο Νηπιαγωγείο

Το Νηπιαγωγείο “Ο ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ” είναι το πρώτο Ιδιωτικό  Νηπιαγωγείο στην Μυτιλήνη. Ιδρύθηκε το 2007 και απευθύνεται σε παιδιά νηπιακής και προ-νηπιακής ηλικίας. Στεγάζεται στην αριστερή πτέρυγα του κτηριακού συγκροτήματος των Εκπαιδευτηρίων Πλάτωνος, στη Χρυσομαλλούσα.

Με ξεχωριστά τμήματα προνηπίων και νηπίων.

Με μεγάλους ευήλιους και ευάερους χώρους, με αυλή με χλοοτάπητα ακολουθεί το πρόγραμμα του υπουργείου διανθίζοντάς το με επί πλέον δραστηριότητες (πολλές από αυτές υπάρχουν στον τομέα Φωτογραφίες), όπως Γνωριμία με την Αγγλική γλώσσα με καθηγήτρια που έχει την Αγγλική σαν μητρική γλώσσα, υπολογιστές με ειδικά προγράμματα σε συνεργασία με μεγάλα Ιδιωτικά Σχολεία στην Αθήνα και πολλά άλλα.

Με μοναδικά μέτρα ασφάλειας. Το μοναδικό κτήριο με μέτρα ενεργητικής πυροπροστασίας (με πυρανιχνευτές και αυτόματα συστήματα καταιονισμού - sprinklers) και παθητικής ασφάλειας (πυράντοχα διαμερίσματα και πόρτες) είναι το μόνο που πληροί τις νέες διατάξεις ασφάλειας. Κανένα άλλο Εκπαιδευτήριο του νησιού, οποιασδήποτε βαθμίδας, ιδιωτικό ή δημόσιο, δεν το ανταγωνίζεται με ασφάλεια.

Το Νηπιαγωγείο διαθέτει Σχολικό Λεωφορείο.

Ώρες λειτουργίας, καθημερινά 07:30 – 15:30

Δείτε φωτογραφίες από τις εγκατάστασεις μας κάνοντας κλικ Εδώ