KeyCERT

Το Key CERT, έχει σχεδιάσει, αναπτύξει και σήμερα παρέχει μια πλήρη σειρά πιστοποιητικών για το βασικό επίπεδο δεξιοτήτων χρήσης Η/Υ, προσαρμοσμένη απόλυτα στις απαιτήσεις των προκηρύξεων για προσλήψεις στο Δημόσιο.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ Η/Υ

  1. KeyCERT IT Initial
  2. KeyCERT IT Basic
  3. KeyCERT IT Basic Plus

KeyCERT IT Initial: Τι είναι;           

Το αναγκαίο πιστοποιητικό, που καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις του ΑΣΕΠ.Το KeyCERT IT Initial πιστοποιεί ότι, ο κάτοχός του κατέχει τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες στη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και είναι σε θέση να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή στις κύριες εφαρμογές αυτοματισμού γραφείου (Επεξεργασία Κειμένου, Υπολογιστικά Φύλλα) και στις βασικές υπηρεσίες του διαδικτύου (Internet).

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  1. Επεξεργασία Κειμένου (Word)
  2. Υπολογιστικά Φύλλα (Excel)
  3. Υπηρεσίες Διαδικτύου (Internet)

Για να γίνει κάποιος κάτοχος του πλήρους πιστοποιητικού KeyCERT IT Initial πρέπει να ολοκληρώσει επιτυχώς και τις τρεις (3) εξετάσεις, που αντιστοιχούν στις τρεις (3) προαναφερόμενες εξεταστικές ενότητες. Χαρακτηριστικώς σημειώνεται ότι, υπάρχει και η δυνατότητα απόκτησης πιστοποιητικού KeyCERT IT Initial και σε οποιαδήποτε, από τις παραπάνω αναφερόμενες, μεμονωμένη ενότητα.

KeyCERT IT Basic: Τι είναι;

Το ευέλικτο πιστοποιητικό, που προσαρμόζεται στις περισσότερες απαιτήσεις του ΑΣΕΠΤο KeyCERT IT Basic πιστοποιεί ότι, ο κάτοχός του διαθέτει ικανοποιητικές γνώσεις και δεξιότητες στη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και είναι σε θέση να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή στις κύριες εφαρμογές αυτοματισμού γραφείου (Επεξεργασία Κειμένου, Υπολογιστικά Φύλλα), στις βασικές υπηρεσίες του διαδικτύου (Internet) καθώς επίσης και σε μια εκ των εφαρμογών, Χρήση Η/Υ και Διαχείριση Αρχείων (Windows) ή Βάσεις Δεδομένων (Access) ή Παρουσιάσεις (Power Point).

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  1. Επεξεργασία Κειμένου (Word)
  2. Υπολογιστικά Φύλλα (Excel)
  3. Υπηρεσίες Διαδικτύου (Internet)

και κατ’ επιλογή ΜΙΑ εκ των στη συνέχεια αναφερόμενων:

  1. Χρήση Η/Υ και Διαχείριση Αρχείων (Windows)
  2. Βάσεις Δεδομένων (Access)
  3. Παρουσιάσεις (Power Point)

Για να γίνει κάποιος κάτοχος του πλήρους πιστοποιητικού KeyCERT IT Basic πρέπει να ολοκληρώσει επιτυχώς και τις τέσσερις (4) εξετάσεις, που αντιστοιχούν στις τέσσερις (4) προαναφερόμενες εξεταστικές ενότητες.

KeyCERT IT Basic Plus: Τι είναι;

Το πλήρες πιστοποιητικό, που καλύπτει στο σύνολό τους όλες τις πιθανές απαιτήσεις του ΑΣΕΠ.Το KeyCERT IT Basic Plus πιστοποιεί ότι, ο κάτοχός του διαθέτει ικανοποιητικές γνώσεις και δεξιότητες στη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και είναι σε θέση να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή σε όλες τις εφαρμογές αυτοματισμού γραφείου (Χρήση Η/Υ και Διαχείριση Αρχείων, Επεξεργασία Κειμένου, Υπολογιστικά Φύλλα, Βάσεις Δεδομένων, Παρουσιάσεις) και στις υπηρεσίες του διαδικτύου (Internet).

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  1. Χρήση Η/Υ και Διαχείριση Αρχείων (Windows)
  2. Επεξεργασία Κειμένου (Word)
  3. Υπολογιστικά Φύλλα (Excel)
  4. Υπηρεσίες Διαδικτύου (Internet)
  5. Βάσεις Δεδομένων (Access)
  6. Παρουσιάσεις (Power Point)

Για να γίνει κάποιος κάτοχος του πλήρους πιστοποιητικού KeyCERT IT Basic Plus πρέπει να ολοκληρώσει επιτυχώς και τις έξι (6) εξετάσεις, που αντιστοιχούν στις έξι (6) προαναφερόμενες εξεταστικές ενότητες.

 

Η πιστοποίηση KeyCERT έχει ισχύ στην Ευρώπη;

Ναι.

Σε ποιους απευθύνεται το Πρόγραμμα Πιστοποίησης KeyCERT;

Το KeyCERTαποτελεί εφόδιο σταδιοδρομίας για κάθε πολίτη που αναζητά εργασία ή επαγγελματική ανέλιξη στον ιδιωτικό ή στο δημόσιο τομέα. Απευθύνεται τόσο σε μαθητές και φοιτητές όσο και σε εργαζόμενους ή μη, σε επαγγελματίες, στελέχη επιχειρήσεων, ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους.

Το KeyCERT είναι αναγνωρισμένο από το Κράτος;

Η κατοχή πιστοποιητικού βασικών δεξιοτήτων χρήσης Η/Υ αποτελεί υποχρεωτικό προσόν για την πρόσληψη στο Δημόσιο Τομέα. Το KeyCERT αναγνωρίζεται από το Ελληνικό Δημόσιο και αναφέρεται ως έγκυρο πιστοποιητικό βασικών δεξιοτήτων Πληροφορικής στις προκηρύξεις δημόσιων οργανισμών και του ΑΣΕΠ.

Τι πρέπει να γνωρίζει ένας υποψήφιος για να αποκτήσει κάποιο/α από τα Πιστοποιητικά KeyCERT;

Το σύνολο του γνωστικού περιεχομένου κάθε πιστοποιητικού KeyCERT, δηλαδή ό,τι πρέπει να γνωρίζει ο υποψήφιος για να περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις, περιγράφεται αναλυτικά και με σαφήνεια στην Εξεταστέα Ύλη (Syllabus) κάθε Προγράμματος Πιστοποίησης

Υπάρχουν δείγματα test του KeyCERT;

Η Σχολή Πληροφορικής Πλάτωνος έχει τεράστια συλλογή από τεστ για τις Εξετάσεις και οι οποίες διατίθενται σε κάθε μαθητή της.

Αν ένας υποψήφιος δεν επιτύχει σε μία εξέταση πόσες φορές μπορεί να ξαναδώσει;

Αν ένας υποψήφιος δεν επιτύχει σε μια οποιαδήποτε εξέταση μπορεί να επαναλάβει την προσπάθειά του όσες φορές χρειαστεί. Κάθε φορά όμως θα διαγωνίζεται σε ένα διαφορετικό σετ θεμάτων.

Τι πρέπει να κάνει ένας υποψήφιος για να συμμετάσχει στις εξετάσεις του KeyCERT;

Κάθε υποψήφιος που θέλει να συμμετάσχει στις εξετάσεις του KeyCERTπρέπει να απευθυνθεί στη γραμματεία της Σχολής Πληροφορικής Πλάτωνος

Πόσο διαρκεί  κάθε test KeyCERT;

• Κάθε τεστ KeyCERTt διαρκεί 45’.