Προφίλ

profileΤα Εκπαιδευτήρια Πλάτωνος ιδρύθηκαν από τον Αθανάσιο Πλάτων το 1960 στο Πλωμάρι της Λέσβου με τον τότε διακριτικό τίτλο «Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών Πλάτωνος». Τα επόμενα 10 χρόνια είχαν ραγδαία εξέλιξη και το 1970 ιδρύεται το 1o Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών Πλάτωνος, στη Μυτιλήνη.

Στα επόμενα 2 χρόνια γίνεται μεταστέγαση στο ιδιόκτητο κτήριο επί της οδού Σμύρνης 13, στο πάρκο της Αγ. Ειρήνης, στη Μυτιλήνη.

Οι ρυθμοί εξέλιξης οδήγησαν στη σημερινή μορφή στην οποία οι Ξένες Γλώσσες είναι ένας τομέας δραστηριότητας των Εκπαιδευτηρίων Πλάτωνος με ιδιόκτητα κτήρια σε 3 σημεία της πόλης της Μυτιλήνης.

Σήμερα τη Δ/νση των Κέντρων Ξένων Γλωσσών διαχειρίζεται η Κατερίνα Πλάτων.

Το 1988, ο Στρατής Πλάτων ιδρύει την πρώτη Σχολή Πληροφορικής στο νησί αρχικά στην οδό Σμύρνης 3 και στη συνέχεια στην οδό Χρυσομαλλούσης 4, στα νέα ιδιόκτητα κτήρια των Εκπαιδευτηρίων. Με χιλιάδες αποφοίτους η Σχολή διακρίνεται για τις επιτυχίες της και για τη συνεχή παρουσία της στις εξετάσεις πληροφορικής πανελλήνιας εμβέλειας με διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Από το 1990 συμμετέχει στο διαγωνισμό www.pdp.gr.

Το 1995, άρχισε μια νέα πορεία των Εκπαιδευτηρίων με τη δημιουργία ενός πρότυπου Δημοτικού Σχολείου που μέχρι το 2012, έγραψε τη δική του ιστορία στο νησί. Λόγω των οικονομικών συγκυριών της εποχής ανεστάλη η λειτουργία του.

Από το 2000 προσφέρει και ιδιαίτερα μαθήματα για την προετοιμασία των μαθητών της Γ’ Λυκείου, Τεχνολογικής κατεύθυνσης (Μάθημα ΑΕΠΠ), για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Το 2007, τα Εκπαιδευτήρια Πλάτωνος ιδρύουν το πρότυπο Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο με συνεχή ανοδική πορεία.

Το 2010 ιδρύεται ένας πρωτοποριακός Παιδικός Σταθμός. Με χώρους ευήλιους, μεγάλους και απόλυτα ασφαλείς (αλεξίσφαιρα τζάμια, αυτόματα συστήματα πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης), ειδικούς χώρους για κάθε δραστηριότητα, αποτελεί ένα στολίδι στο κέντρο της πόλης.

Φωτογραφίες Εγκαταστάσεων

gallerygallerygallerygallerygallerygallerygallerygallerygallerygallerygallerygallerygallerygallerygallerygallery