Αποτελέσματα 36ου ΠΔΠ 2023-24 A' Φάση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

9 Επιτυχίες στον 36Ο Πανελληνιο Διαγωγισμό Πληροφορικής

Μυτιλήνη 13-02-24

 

Συνεχίζοντας τις περσινές επιτυχίες των συμμετεχόντων, φέτος στον 36ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Πληροφορικής προκρίθηκαν στην Β’ Φάση οι παρακάτω 9μαθητές της Σχολής Πληροφορικής Πλάτωνος:

Θαλασσέλης Δημήτρης, Κούκκος Ευάγγελος, Σαρησάββας Μιχαήλ Άγγελος, Τζίκα Οργιτο, Τζίκα Αρμάντο Τσιγκρίτης Νίκος, ΚαλλονιάτηςΤαξιάρχης, Βαΐτης Νίκος και Πασίδης Βαγγέλης.

(Πηγή : www.pdp.gr)

Τι είναι ο Π.Δ.Π. και σε ποιους απευθύνεται;

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Προγραμματισμού απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Ο προγραμματισμός είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος και με την μεγαλύτερη ζήτηση κλάδος της Επιστήμης της Πληροφορικής. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι σε όλο τον κόσμο υπάρχει έλλειψη εκατοντάδων χιλιάδων προγραμματισμών και η κατάσταση χειροτερεύει. Ζούμε την ψηφιακή εποχή και η ζήτηση είναι συνεχώς μεγαλύτερη από την προσφορά. Έτσι, στα σχολεία της Ευρώπης ο προγραμματισμός (δεν αναφερόμαστε στη ρομποτική) διδάσκεται από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού με το στόχο να δημιουργηθούν οι επιστήμονες του αύριο.

Το επίπεδο των θεμάτων της Α’ φάσης υπερβαίνει σε δυσκολία ακόμα και τα θέματα των Πανελλαδικών εισαγωγικών εξετάσεων! Η Σχολή Πληροφορικής Πλάτωνος έχει την μεγαλύτερη πανελλαδικά συχνότητα συμμετοχής στο διαγωνισμό, από το 1990 που ήταν η απαρχή του θεσμού. Σε πανελλήνια κλίματα φέτος προκρίθηκαν μόνο 171 Μαθητές (241 το 2023 , 261 το 2022). Για αποφυγή της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης τα θέματα πλέον είναι πολύ δυσκολότερα και με «παγίδες» για να μπορούν οι διορθωτές να διαπιστώνουν την προέλευση της λύσης. Σε κάθε περίπτωση, η Λέσβος εξακολουθεί να είναι η πρώτη περιοχή σε αριθμό επιτυχιών από την επαρχία.

Ενημερωτικά, ακολουθεί η Β’ φάση, με πολύ δυσκολότερα θέματα, διαφορετικά για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και οι επιτυχόντες σ‘ αυτήν, θα προκριθούν στη τελευταία φάση, η οποία διεξάγεται δια ζώσης στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Από τους νικητές αυτού του διαγωνισμού θα επιλεχθούν αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη Διεθνή Ολυμπιάδα και στη Βαλκανιάδα πληροφορικής αφού πρώτα προετοιμαστούν κατάλληλα στο «Campπροετοιμασίας» που διοργανώνεται δωρεάν κάθε χρόνο στο χώρο του Πολυτεχνείου

. 001 (1).jpg 001 (2).jpg 001 (3).jpg 001 (4).JPG 001 (5).jpg 001 (6)-4.jpg 001 (7).jpg 001 (8).jpg 001 (9).JPG

 

 

Σχολή Πληροφορικής

Η Σχολή Πληροφορικής Πλάτωνος ιδρύθηκε το 1988 με αρχικές εγκαταστάσεις επί της οδού Σμύρνης 13.

Από το 1995 η Σχολή μεταφέρθηκε στους ιδιόκτητους χώρους των Εκπαιδευτηρίων Πλάτωνος επί της οδού Χρυσομαλλούσης 4

Το 2001 πιστοποιήθηκε σαν εξεταστικό κέντρο του ιδρύματος ECDL. Απο το 2010 είναι εξεταστικό κέντρο εξετάσεων KeyCERT.

Απο το 2019  είναι εξεταστικό κέντρο εξετάσεων ProCERT.  Από το 2023 είναι εξεταστικό κέντρο εξετάσεων UCERT.

 Το σλόγκαν μας είναι «Έχουμε Βάσεις – Έχουμε Στόχους – Έχουμε Επιτυχίες»

Αναλυτικό πρόγραμμα Σπουδών >>>>

Χρυσομαλλούσης 4 (Νέο κτήριο)
xrisomallousis new