Αποτελέσματα 32ου ΠΔΠ 2019-20 Α' Φάση

 

Νέες Επιτυχίες

Συνεχίζοντας τις περσινές επιτυχίες των συμμετεχόντων, φέτος στον 32ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Πληροφορικής, έλαβαν μέρος 15 μαθητές από τη Λέσβο. Τα αποτελέσματα της Α’ φάσης ανακοινώθηκαν και προκρίθηκαν στην Β’ Φάση οι μαθητές: Βαΐτης Νίκος, Γαβριηλάτος Άγγελος, Γαλανόπουλος Κωνσταντίνος, Γεωργέλλης Νίκος, Ευστρατίου Νίκος, Θεοδοσίου Δημοσθένης, Καρνάς Βασίλης, Κούσκος Παναγιώτης, Κυριακοπούλου Όλγα, Μαντζάρης Παναγιώτης, Νικορέτζος Γαβριήλ, Παπούκας Αλέξανδρος, Σιάτρας Μιχαήλ, Τρευλάκης-Κοντέλλης Μιχαήλ-Νικόλαος, Φραγκουλάκης Παντελής. (Πηγή : www.pdp.gr)

Τι είναι ο Π.Δ.Π. και σε ποιους απευθύνεται;

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Προγραμματισμού απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Ο προγραμματισμός είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος και με την μεγαλύτερη ζήτηση κλάδος της Επιστήμης της Πληροφορικής. Η Ευρώπη έχει έλλειψη δεκάδων χιλιάδων προγραμματισμών και ίσως η κατάσταση χειροτερεύσει. Στα σχολεία της Ευρώπης ο προγραμματισμός (δεν αναφερόμαστε στη ρομποτική) διδάσκεται από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού με την ελπίδα να δημιουργηθούν οι επιστήμονες του αύριο.

Όπως μας ενημέρωσε ο Στρατής Πλάτων, το επίπεδο των θεμάτων της Α’ φάσης υπερβαίνει σε δυσκολία τα θέματα των Πανελλαδικών εισαγωγικών εξετάσεων. Η Σχολή Πληροφορικής Πλάτωνος έχει την μεγαλύτερη πανελλαδικά συχνότητα συμμετοχής στο διαγωνισμό, από το 1990 που ήταν η απαρχή του θεσμού. Φέτος, όλοι οι επιτυχόντες από τη Λέσβο, εκτός ενός, ήταν μαθητές της Σχολής Πληροφορικής Πλάτωνος. Σε πανελλήνια κλίματα φέτος προκρίθηκαν 176 μαθητές. Επίσης, η Λέσβος εξακολουθεί να είναι η πρώτη περιοχή σε αριθμό επιτυχιών από την επαρχία!

 

NEA LESVOU 25-02-20-new.jpg

 

https://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/ekpaideysi/aytoi-einai-oi-15-mathites-tis-lesboy-poy-elaban-meros-stin

Σχολή Πληροφορικής

Η Σχολή Πληροφορικής Πλάτωνος ιδρύθηκε το 1988 με αρχικές εγκαταστάσεις επί της οδού Σμύρνης 13.

Από το 1995 η Σχολή μεταφέρθηκε στους ιδιόκτητους χώρους των Εκπαιδευτηρίων Πλάτωνος επί της οδού Χρυσομαλλούσης 4

Το 2001 πιστοποιήθηκε σαν εξεταστικό κέντρο του ιδρύματος ECDL. Απο το 2010 είναι εξεταστικό κέντρο εξετάσεων KeyCERT.

Απο το 2019  είναι εξεταστικό κέντρο εξετάσεων ProCERT.

 Το σλόγκαν μας είναι «Έχουμε Βάσεις – Έχουμε Στόχους – Έχουμε Επιτυχίες»

Αναλυτικό πρόγραμμα Σπουδών >>>>

.

Χρυσομαλλούσης 4 (Νέο κτήριο)
xrisomallousis new