Προγράμματα Επιμόρφωσης Ενηλίκων

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων»
από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών   στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στον τομέα της δια βίου μάθησης οργανώνουν και υλοποιούν  τον 1ο Κύκλο εκπαίδευσης στο Νομό Λέσβου στο πλαίσιο του επιμορφωτικού προγράμματος «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» διάρκειας 160 ωρών.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση, εντάσσεται στο ερευνητικό πρόγραμμα «Υποστήριξη Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού Δια Βίου Μάθησης» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών με κωδικό έρευνας 12728.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος πέραν της ενίσχυσης των ικανοτήτων, δεξιοτήτων και της εκπαιδευτικής επάρκειας τους στην εκπαίδευση ομάδων ενηλίκων, στο γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητας τους, προετοιμάζονται ουσιαστικά για τις εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας εκπαιδευτών της μη τυπικής εκπαίδευσης του ΕΟΠΠΕΠ.

  1. Για τους εκπαιδευόμενους που δεν έχουν επαγγελματική εμπειρία 150 ωρών εξασφαλίζεται η δυνατότητα απευθείας συμμετοχή τους στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ με την εγγραφή τους στο μητρώο Εκπαιδευτών ΕΚΠΑ-ΕΛΚΕ.
  2. Παρέχεται και Βεβαίωση Επιτυχούς ολοκλήρωσης και Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης στο θεματικό αντικείμενο «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων», από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών που μοριοδοτείται στις επιλογές εκπαιδευτών Δημοσίων ΙΕΚ, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας και Διευθυντών ΙΕΚ.
  3. Το μεγαλύτερο μέρος της εκπαίδευσης γίνεται εξ αποστάσεως με τη χρήση ασύγχρονης εκπαίδευσης και τηλεδιασκέψεων, δίνοντας τη δυνατότητα παρακολούθησης από το σπίτι χωρίς μετακινήσεις και περιττά έξοδα. Το μοντέλο της μικτής μάθησης με συνδυασμό Δια ζώσης και εξ αποστάσεως διδασκαλίας δίνοντας ανεξαρτησία στο χώρο και στο χρόνο μάθησης για τους εκπαιδευόμενους.
  4. Οι εκπαιδευόμενοι καθοδηγούνται στην αποτελεσματική σχεδίαση και υλοποίηση μικροδιδασκαλίας στο πρότυπο των εξετάσεων του ΕΟΠΠΕΠ.
  5. Τα μαθήματα επικεντρώνονται στη αντιμετώπιση της θεωρητικής εξέτασης με ουσιαστική αξιοποίηση της τράπεζας θεμάτων.
  6. Οι εκπαιδευόμενοι λαμβάνουν εκπαιδευτικό υλικό σε ηλεκτρονική διαδραστική μορφή.
  7. Οι εκπαιδευόμενοι που παρακολουθούν το πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» του ΕΚΠΑ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αν το επιθυμούν και το πρόγραμμα «Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση» του Πανεπιστημίου με 60% έκπτωση.

 Μεθοδολογία 

Η μεθοδολογία εκπαίδευσης ακολουθεί το μοντέλο της «μεικτής μάθησης» Blended Learning) και περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων 138 ώρες ασύγχρονης εκπαίδευσης, 16 ώρες δια ζώσης συμβουλευτικές συναντήσεις και εργαστήριο μικροδιδασκαλίας σε εγκαταστάσεις των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΠΛΑΤΩΝΟΣ, Σμύρνης 13. Μυτιλήνη, 6 ώρες σύγχρονης on-line τηλεκπαίδευσης και συμμετοχή στο διαδραστικό εργαστήριο μικροδιδασκαλίας στο οποίο προσομοιώνονται οι διαδικασίες που ακολουθούνται στις εξετάσεις του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).

Στοιχεία Προγράμματος

Τόπος Υλοποίησης
Οι δια ζώσης συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στην Λέσβο  στις εγκαταστάσεις των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Δαπάνη Συμμετοχής & Εκπτωτική Πολιτική
Δαπάνη Συμμετοχής – Εκπτωτική Πολιτική (πατήστε εδώ)

Προθεσμία Εγγραφών
Λήξη υποβολής αιτήσεων 18/6/19

Πληροφορίες & εγγραφές
Στα γραφεία των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΠΛΑΤΩΝΟΣ (Σμύρνης 13 , 2251024747 και Χρυσομαλλούσης 4 2251046222). Υπεύθυνος επικοινωνίας : Στρατής Πλάτων.

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος
Καθηγητής Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος
Δρ. Ευθύμιος Λέκκας

Πρόγραμμα 
Οι Θεματικές Ενότητες που διδάσκονται είναι αναρτημένες στο site του προγράμματος του ΕΚΠΑ 
http://www.adet-uoa.gr/?p=60

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα …

(* Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευόμενων στο εν λόγω τμήμα, οι αιτήσεις τους θα μεταφερθούν στο πλησιέστερο τμήμα περιοχής με τις περισσότερες συμμετοχές)