Αποτελέσματα 31 ΠΔΠ 2018-19 Α' Φάση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μυτιλήνη 21-02-2019

 

Επιτυχία 21+1 Μυτιληνιών στον 31oΠανελλήνιο Διαγωνισμό Προγραμματισμού!!!

Συνεχίζοντας τις περσινές επιτυχίες των συμμετεχόντων στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Πληροφορικής, φέτος έλαβαν μέρος 22 μαθητές από τη Μυτιλήνη. Τα αποτελέσματα της Α’ φάσης ανακοινώθηκαν και προκρίθηκαν στην Β’ Φάση οι μαθητές:

Βαθρακούλης Βαγγέλης.jpg Βαϊτης Νίκος.jpg Γαβριηλάτος Άγγελος.jpg Ευστρατίου Νίκος.jpg Καρνάς Βασίλης.jpg Κορδογιάννης Ραφαήλ.jpg Μάντζαρης Παναγιώτης.jpg Μαλαμάς Βασίλης.jpg Μουτζούρη Σταυρούλα.jpg Μπαλής Φώτης.png Μπούμπας Ταξιάρχης.jpg Μυλωνάς Κώστας.jpg Παλαιολόγος Δίας.jpg Σάκκης Ασημάκης.jpg Σίμος Νίκος.JPG Φραγκουλάκης Παντελής.JPG Χατζηγιάννης Γιαννης.jpg Χατζηπαναγιώτης Ορφέας .png Χιωτέλλης Γιάννης.jpg

Βαθρακούλης Βαγγέλης, Βαΐτης Νίκος, Γαβριηλάτος Άγγελος, Γαλανόπουλος Κωνσταντίνος, Ευστρατίου Νίκος, Θεοδοσίου Δημοσθένης, Καρνάς Βασίλης, Κορδογιάννης Ραφαήλ, Μαλαμάς Βασίλης, Μαντζάρης Παναγιώτης, Μουτζούρη Σταυρούλα, Μπαλής Φώτης, Μπούμπας Ταξιάρχης, Μυλωνάς Κώστας, Παλαιολόγος Δίας, Παπούκας Αλέξανδρος, Σάκκης Ασημάκης, Σίμος Νίκος, Φραγκουλάκης Παντελής, Χατζηγιάννης Γιάννης, Χατζηπαναγιώτης Ορφέας και Χιωτέλλης Γιάννης. (Πηγή : www.pdp.gr)

Όπως μας ενημέρωσε ο Στρατής Πλάτων, ο διαγωνισμός αυτός διεξάγεται κάθε χρόνο και αφορά τον Προγραμματισμό, μάθημα γνωστό και στους μαθητές της Γ’ Λυκείου που εξετάζονται στο μάθημα ΑΕΠΠ. Απευθύνεται σε μαθητές κυρίως Γυμνασίου και Λυκείου. Το επίπεδο των θεμάτων της Α’ φάσης υπερβαίνει σε δυσκολία τα θέματα των Πανελλαδικών εισαγωγικών εξετάσεων. Η Σχολή Πληροφορικής Πλάτωνος έχει την μεγαλύτερη πανελλαδικά συχνότητα συμμετοχής στο διαγωνισμό, από το 1990 που ήταν η απαρχή του θεσμού. Ο Σχολή παρέχει δωρεάν την προετοιμασία για τον διαγωνισμό. Φέτος και κατ’ εξαίρεση, συμμετείχε και ένας μαθητής ΣΤ’ Δημοτικού, κατόπιν ειδικού αιτήματος του κ. Πλάτων προς τους διοργανωτές. Όλοι οι επιτυχόντες είναι μαθητές της Σχολής ή υπήρξαν μαθητές που τώρα είναι στην Γ Λυκείου και προετοιμάζονται για Πανελλαδικές.

Σε πανελλήνια κλίματα φέτος προκρίθηκαν 191 μαθητές. Η Λέσβος εξακολουθεί να είναι η πρώτη περιοχή σε αριθμό επιτυχιών από την επαρχία. Ακολουθεί η Β’ φάση, με πολύ δυσκολότερα θέματα, διαφορετικά για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και οι επιτυχόντες σ ‘αυτήν, θα προκριθούν στη τελευταία φάση, η οποία διεξάγεται κάθε χρόνο στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Από τους νικητές αυτού του διαγωνισμού θα επιλεχθούν αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη Διεθνή Ολυμπιάδα και στη Βαλκανιάδα πληροφορικής αφού πρώτα προετοιμαστούν κατάλληλα στο «Campπροετοιμασίας» που διοργανώνει δωρεάν κάθε χρόνο το Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

 

 

 

Σχολή Πληροφορικής

Η Σχολή Πληροφορικής Πλάτωνος ιδρύθηκε το 1988 με αρχικές εγκαταστάσεις επί της οδού Σμύρνης 13.

Από το 1995 η Σχολή μεταφέρθηκε στους ιδιόκτητους χώρους των Εκπαιδευτηρίων Πλάτωνος επί της οδού Χρυσομαλλούσης 4

Το 2001 πιστοποιήθηκε σαν εξεταστικό κέντρο του ιδρύματος ECDL. Απο το 2010 είναι εξεταστικό κέντρο εξετάσεων KeyCERT.

Απο το 2019  είναι εξεταστικό κέντρο εξετάσεων ProCERT.

 Το σλόγκαν μας είναι «Έχουμε Βάσεις – Έχουμε Στόχους – Έχουμε Επιτυχίες»

Αναλυτικό πρόγραμμα Σπουδών >>>>

.

Χρυσομαλλούσης 4 (Νέο κτήριο)
xrisomallousis new